Inapoi

Guvernul Romaniei

 
Ordonanta de urgenta nr. 51/2006

din 28/06/2006
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 566 din 30/06/2006

pentru aprobarea Programului national privind sprijinirea construirii de locuinte proprietate personala


 

    Situatia extraordinara prevazuta de art. 115 alin. (4) din Constitutia Romaniei, republicata, se motiveaza prin necesitatea urgenta de corectare a prevederilor Legii nr. 62/2006 privind completarea Legii locuintei nr. 114/1996, care intra in vigoare incepand cu luna iulie 2006 si care implica alocarea unor sume foarte mari pentru subventionarea tuturor locuintelor, sume ce nu pot fi sustinute de bugetul de stat. Pentru diminuarea presiunii asupra bugetului de stat si cheltuirea cu eficienta a banilor publici se au in vedere redimensionarea acestui efort si dirijarea lui catre sprijinirea persoanelor la care starea locativa se degradeaza cu celeritate, conjugandu-se si cu efortul bugetar de reconstruire a caselor distruse in urma inundatiilor produse in anul 2006 in localitatile riverane fluviului Dunarea, pe teritoriul Romaniei.
    In temeiul art. 115 alin. (4) din Constitutia Romaniei, republicata,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta.

   Art. 1. - (1) Se aproba Programul national privind sprijinirea construirii de locuinte proprietate personala, prevazut in anexa care face parte integranta din prezenta ordonanta de urgenta, denumit in continuare Program.
   (2) Prevederile Programului se aplica pentru constructiile de locuinte prin credite ipotecare care se contracteaza dupa intrarea in vigoare a prezentei ordonante de urgenta.
   Art. 2. - In termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului impreuna cu Ministerul Administratiei si Internelor aproba, prin ordin comun, norme metodologice privind procedura de acordare a subventiilor prevazute in Program.
   Art. 3. - Pe data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, Legea nr. 62/2006 privind completarea Legii locuintei nr. 114/1996, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 268 din 24 martie 2006, se abroga.

    PRIM-MINISTRU
CALIN POPESCU-TARICEANU
   
                                            Contrasemneaza:
---------------
Ministrul transporturilor, constructiilor si turismului,
Radu Mircea Berceanu
Ministrul delegat pentru lucrari publice
si amenajarea teritoriului,
Laszlo Borbely
p. Ministrul administratiei si internelor,
Paul Victor Dobre,
secretar de stat
Ministrul finantelor publice,
Sebastian Teodor Gheorghe Vladescu
    Bucuresti, 28 iunie 2006.
    Nr. 51.

   ANEXĂ
 
    PROGRAM NATIONAL
privind sprijinirea construirii de locuinte proprietate personala
              Inapoi