HOTĂRÂRE

privind aprobarea participării Municipiului Târgoviște în cadrul proiectului „Modernizarea transportului public la nivelul zonei urbane funcționale Târgoviște prin achiziția de autobuze ecologice – etapa II”, de aprobare a notei de fundamentare a investiției, a cheltuielilor legate de proiect, precum și de aprobare a acordului de parteneriat, a protocolului de asociere privind realizarea în comun a unei achiziții publice ocazionale și a anexei privind descrierea sumară a investiției

propusă a fi realizată prin proiect

 

       Consiliul Local Municipal Târgovişte întrunit în ședință extraordinară cu covocare de îndată, astăzi 14.10.2022, având în vedere:

§ Referatul de aprobare înregistrat sub nr. 34200/13.10.2022, întocmit în conformitate cu prevederile art. 136 alin. (8) lit. a) din Codul administrativ, adoptat prin O.U.G. nr. 57/2019, cu modificările și completările ulterioare; 

§  Raportul de specialitate înregistrat sub nr. 34201/13.10.2022, întocmit în conformitate cu prevederile art. 136 alin. (8) lit. b) din Codul administrativ, adoptat prin O.U.G. nr. 57/2019, cu modificările și completările ulterioare;

§ Prevederile Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările și completările ulterioare;

§ Prevederile Ordinului 2615/2022 pentru modificarea şi completarea Ghidului specific - Condiţii de accesare a fondurilor europene aferente Planului naţional de redresare şi rezilienţă în cadrul apelurilor de proiecte PNRR/2022/C10, componenta 10 - Fondul local, aprobat prin Ordinul ministrului dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei nr. 999/2022

§ Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta C10 – Fondul local, Obiectul de investiții I.1.1–Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public (achiziția de vehicule nepoluante);

§ Prevederile HCL nr. 186/09.05.2022 privind aprobarea participării Municipiului Târgoviște în cadrul proiectului „Modernizarea transportului public la nivelul zonei urbane funcționale Târgoviște prin achiziția de autobuze ecologice – etapa I”, de aprobare a notei de fundamentare a investiției, a cheltuielilor legate de proiect, precum și de aprobare a acordului de parteneriat, a protocolului de asociere privind realizarea în comun a unei achiziții publice ocazionale și a anexei privind descrierea sumară a investiției propusă a fi realizată prin proiect;

§ Prevederile H.C.L. nr. 341/28.09.2022 pentru modificarea HCL nr. 186/09.05.2022 privind aprobarea participării Municipiului Târgoviște în cadrul proiectului „Modernizarea transportului public la nivelul zonei urbane funcționale Târgoviște prin achiziția de autobuze ecologice – etapa I”, de aprobare a notei de fundamentare a investiției, a cheltuielilor legate de proiect, precum și de aprobare a acordului de parteneriat, a protocolului de asociere privind realizarea în comun a unei achiziții publice ocazionale și a anexei privind descrierea sumară a investiției propusă a fi realizată prin proiect;

§ Avizul comisiilor de specialitate din cadrul Consiliului Local Municipal Târgovişte;

§ Prevederile art. 129 alin. (2) lit. b) și alin. 4 lit. d) din Codul Administrativ adoptat prin O.U.G. nr. 57/2019, cu modificările și completările ulterioare;

În temeiul art. 139 alin. (3) lit. d) coroborat cu dispozițiile art. 5 lit. cc) și art. 196 alin. (1) lit. a) din Codul Administrativ adoptat prin O.U.G. nr. 57/2019, cu modificările și completările ulterioare, adoptă următoarea

 

HOTĂRÂRE:

 

Art. 1 Se aprobă participarea Municipiului Târgoviște ca partener în cadrul proiectului „Modernizarea transportului public la nivelul zonei urbane funcționale Târgoviște prin achiziția de autobuze ecologice – etapa II”, în vederea finanțării acestuia în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență al României, Componenta C10 – Fondul local, Obiectul de investiții I.1.1 – Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public (achiziția de vehicule nepoluante).

Art. 2 Se aprobă Nota de fundamentare a investiției privind proiectul „Modernizarea transportului public la nivelul zonei urbane funcționale Târgoviște prin achiziția de autobuze ecologice – etapa II”, conform anexei 1 care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

Art. 3 Se aprobă Acordul de parteneriat ce va fi încheiat între Municipiul Târgoviște – în calitate de lider de parteneriat (partener 1) și Comuna Șotânga (partener 2), în vederea realizării în comun a proiectului „Modernizarea transportului public la nivelul zonei urbane funcționale Târgoviște prin achiziția de autobuze ecologice – etapa II”, conform anexei 2 care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

Art. 4 Se aprobă Protocolul de asociere privind realizarea în comun a unei achiziții publice ocazionale, ce va fi încheiat între liderul de parteneriat - Municipiul Târgoviște și Comuna Șotânga, în vederea realizării în comun a achiziției de mijloace de transport public – autobuze electrice, stații de reîncărcare a autobuzelor electrice în cadrul proiectului „Modernizarea transportului public la nivelul zonei urbane funcționale Târgoviște prin achiziția de autobuze ecologice – etapa II”, conform anexei 3 care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

Art. 5 Se aprobă Descrierea sumară a investiției privind proiectul „Modernizarea transportului public la nivelul zonei urbane funcționale Târgoviște prin achiziția de autobuze ecologice – etapa II”, conform anexei 4 care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

Art. 6 (1) Se aprobă valoarea totală a proiectului „Modernizarea transportului public la nivelul zonei urbane funcționale Târgoviște prin achiziția de autobuze ecologice – etapa II”, după cum urmează:

·          47.848.644,00 lei fără TVA/ 56.939.886,36 lei TVA inclus

·          9.720.000 euro fără TVA/ 11.566.800 lei TVA inclus

(2) Valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile de 9.091.242,36 lei pentru proiectul „Modernizarea transportului public la nivelul zonei urbane funcționale Târgoviște prin achiziția de autobuze ecologice – etapa II”, va fi asigurată de la bugetul de stat, din bugetul coordonatorului de reforme și/sau investiții pentru Componenta 10 – Fondul Local – Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în conformitate cu legislația în vigoare.

Art. 7 Municipiul Târgoviște aprobă contribuţia la valoarea cheltuielilor totale eligibile ale proiectului  „Modernizarea transportului public la nivelul zonei urbane funcționale Târgoviște prin achiziția de autobuze ecologice – etapa II”, în cuantum 56,960,561.70 lei fără TVA (echivalentul a 11,571,000.00 euro la cursul infoeuro luna mai 2021 – 1 euro = 4,9227 lei), conform Acordului de parteneriat.

Art. 8 Sumele reprezentând cheltuieli neeligibile ce pot apărea pe durata implementării proiectului „Modernizarea transportului public la nivelul zonei urbane funcționale Târgoviște prin achiziția de autobuze ecologice – etapa II”, pentru implementarea proiectului în condiții optime, se vor asigura din bugetul local, proporțional cu contribuția Municipiului Târgoviște la valoarea cheltuielilor eligibile în acord cu specificațiile stabilite în cadrul Acordului de parteneriat. Aprobarea cheltuielilor neeligibile ce pot apărea pe durata de implementare va face obiectul unei Hotărâri de Consiliu Local emisă ulterior.

Art. 9 Se împuternicește domnul Daniel-Cristian Stan, Primarul Municipiului Târgoviște reprezentant legal al Municipiului Târgoviște, să semneze Acordul de parteneriat și Protocolul de asociere privind realizarea în comun a unei achiziții publice ocazionale ce vor fi încheiate între Municipiul Târgoviște și partenerii descriși în cadrul art. 3.

Art. 10 Acordul de parteneriat și Protocolul de asociere privind realizarea în comun a unei achiziții publice ocazionale intră în vigoare la data semnării de către părți și vor avea valabilitatea până la finalizarea tuturor obligațiilor contractuale din contractul de finanțare.

Art. 11 Sursele de finanțare ale proiectului sunt Planul Național de redresare și reziliență, Componenta C10 – Fondul Local-Obiectul de investiții I.1.1 – Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public (achiziția de vehicule nepoluante) și bugetul local.

Art. 12 Cu aducerea la îndeplinire a prezentei hotărâri se obligă Primarul Municipiului Târgoviște, Direcția Managementul Proiectelor, Direcția Economică și pentru comunicare, Secretarul General al Municipiului Târgoviște.

 

         CONTRASEMNEAZĂ PENTRU LEGALITATE,

            PREŞEDINTE DE ŞEDINŢĂ,                           SECRETARUL GENERAL

                                                                                  AL MUNICIPIULUI TÂRGOVIȘTE,

         jr. Cătălin Rădulescu                                        jr. Chiru-Cătălin Cristea

 

 

     Nr.   372

     Tgv. 14.10.2022

     Redactat 2 ex.

     cons. Mariana-Luminița Ungureanu